Alles over Afslankpillen

0
afslankpillen

Als het gaat om gewichtsverlies, is er geen tekort aan pillen, drankjes en supplementen die beweren te helpen het gewicht af te vallen. Maar doen afslankpillen helpen, en zijn ze veilig?
De beste afslankpillen kunnen één of meer actieve ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om de vetverbranding te verhogen, de eetlust te verminderen of de absorptie van vet te verminderen.

Niet alle afslankpillen en supplementen zijn gelijk gemaakt. Bepaalde pillen kunnen onaangename bijwerkingen veroorzaken, terwijl andere niet bewezen kan worden dat ze resulteren in gewichtsverlies.

We zullen kijken naar de volgende twee afslankpillen en supplementen:

  • Orlistat
  • cafeïne

Orlistat

Gewichtsverlies en dieetpillen omgeven door een meetlint.
Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen alvorens een gewichtsverlies pil te kiezen, omdat sommige pillen bijwerkingen kunnen hebben of in wisselwerking staan met bestaande aandoeningen.
Alli is de merknaam voor de drug orlistat. Het is een van de meest populaire afslankpillen.

Orlistat is beschikbaar als een voorgeschreven medicijn en ook verkocht over de toonbank. Het werkt door te voorkomen dat het lichaam van het afbreken van een deel van het vet dat mensen eten. Wanneer de darmen minder vet absorberen, kan gewichtsverlies optreden.

Een overzicht van 11 studies wees uit dat orlistat het gewichtsverlies met een kleine hoeveelheid zou kunnen verhogen. Het overzicht vond dat degenen die orlistat nam een gemiddelde van 2,9 procent meer gewicht verloren dan degenen die niet de drug te nemen.

Orlistat kan een verandering in darmgewoonten veroorzaken. Mensen die orlistat nemen kunnen bijwerkingen ervaren, zoals diarree, maagpijn en problemen bij het controleren van de stoelgang.

Cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel in koffie, thee, frisdrank en chocolade. Het wordt ook vaak toegevoegd aan dieetpillen en supplementen.

Volgens een studie van 76 volwassenen met overgewicht, zagen mensen met een hoge cafeïne-inname een grotere vermindering van de vetmassa, de omtrek van het gewicht en het totale gewicht in vergelijking met degenen die een lage cafeïne-inname hadden.

De bijwerkingen van cafeïne zijn onder meer nervositeit, verhoogde hartslag en problemen met slapen.