Waarom voetballen in een pannakooi je een betere voetballer maakt

0
voetbal

Weleens in een pannakooi gevoetbald? Voetballen in een pannakooi is aan te raden als je een betere voetballer wilt worden. En wie wil dat nou niet? Wij leggen uit hoe het zit.

Wat is een pannakooi?

Maar eerst even over de pannakooi. Wat is dat precies en wat doe je in een pannakooi? In een pannakooi, ook wel een voetbalkooi genoemd, speel je panna. Dit doe je bijvoorbeeld 1 tegen 1, maar het kan tot maximaal 5 tegen 5. De bedoeling is dat je de bal tussen de benen van de tegenstander door poort. Panna is Surinaams voor ‘poortje’ en verwijst naar de voetbalterm ‘poorten’. Voetbalkooien zijn klein en kunnen zowel rond als rechthoekig zijn.

Wanneer is een panna geslaagd?

Bij een succesvolle panna houdt de poortende speler de bal in zijn bezit na zijn beweging. Ook is de panna geslaagd wanneer de poortende speler scoort door middel van het door de benen spelen van zijn tegenstander en vervolgens een teamgenoot de bal aanneemt en scoort. Als de bal door een ‘poortje’ is gespeeld, maar niet meer wordt aangeraakt dan is het geen panna, maar een poorting. Een belangrijk doel bij panna is het buitenspel zetten van de tegenstander. Daarom wordt een panna voor de verdedigende speler vaak als vernederend gezien. De korte tijdsduur van het spel (max. 3 minuten) maakt het een heel dynamisch spel.

Techniek en behendigheid ontwikkelen

Om succesvol pannavoetbal te spelen, is het belangrijk dat je de techniek goed onder controle hebt en behendig bent. Het toepassen van allerlei trucjes is van belang om het spel te kunnen winnen. De beste plek om hier beter in te worden is in een pannakooi. In een pannakooi kun je de trucjes het beste toepassen en jezelf ontwikkelen tot een echte pannavoetballer.

Voor iedereen een goede oefening

Voetballen in een pannakooi is voor iedereen een goede oefening. Voor jong en oud is de pannakooi een perfecte plek om nog beter te worden in voetbal. Een voordeel is ook dat het spel altijd door kan gaan, omdat je speelt in een kooi. Dankzij de kooi kunnen omstanders ook niet in het spel staan of de bal tegen zich aan krijgen.

Probeer tricks en moves uit in een pannakooi

Wil je dus een betere voetballer worden? Ga oefenen in een pannakooi en probeer zoveel mogelijk tricks uit om de bal door de benen van de tegenstander te krijgen. Versla je tegenstander met jouw spectaculaire moves. En zorg dat je de bal direct weer in je bezit hebt nadat je hem door een ‘poortje’ hebt gekregen. Veel succes!