De voor- en nadelen van zelf gemonitorde en bedrijfs gemonitorde beveiligingssystemen

0
Smart home with smart phone technology conceptual system with centralized control of lighting, heating, security and video surveillance, Flat design style modern vector illustration.

Als huiseigenaar zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om inbraken te voorkomen voordat ze plaatsvinden. Het installeren van een beveiligingssysteem is een van de beste methoden en zowel zelf monitorde- als bedrijfs monitorde systemen kunnen een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de veiligheid van je woning. Het is aangeraden om de alarmsysteem van stopdedief te installeren, maar voordat je een finaal keuze maakt, zijn hier de voor- en nadelen van beide, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Zelf gemonitorde beveiligingssystemen

Zelf gemonitorde beveiligingssystemen zijn beveiligingssystemen die je zelf in de gaten houdt. Dit kunnen bewegingssensoren, sirenes, deursensoren en beveiligingscamera’s zijn die je mobiele telefoon zullen sms’en of bellen wanneer deze wordt geactiveerd. Veel zelf gemonitorde systemen zijn geïntegreerd met een smartphone app waarmee je ze op afstand kunt monitoren op je telefoon. Als je een melding ontvangt en je niet thuis bent, heb je de mogelijkheid om een buurman te vragen om te controleren op tekenen van een inbraak of om contact op te nemen met 112.

Voordelen van zelf monitorde beveiligingssysteem:

 • Na de eerste aankoopkosten, zijn ze goedkoop, omdat je zelf de bewaking uitvoert.
 • Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen naar een andere kamer of een nieuw huis omdat je de systemen meestal zelf kunt installeren en verwijderen.
 • Waarschuwingen voor mobiele telefoons geven direct een melding wanneer het systeem is geactiveerd. Je kunt dan beslissen om de politie te bellen of niet.
 • Camerasystemen nemen videobeelden op van indringers.

Nadelen van zelf monitorde beveiligingssysteem:

 • Meestal heb je Wifi nodig om het te laten werken en in het geval van een stroomstoring kan het zijn dat deze niet werkt.
 • Als je je in een geen service gebied bevindt, kan het zijn dat je een inbraakalarm mist.
 • Camerasystemen dekken alleen de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd.
 • Het installeren van meerdere camera’s in je huis kan kostbaar zijn.
 • Zelf monitorde systemen hebben niet altijd een alarm om indringers af te schrikken.

Gerelateerd: De voor- en nadelen van thuisbeveiligingssystemen

Bedrijf gemonitorde beveiligingssystemen

Systemen die worden geïnstalleerd en bewaakt door een professionele thuis beveiligingsorganisatie worden beschouwd als door het bedrijf bewaakte beveiligingssystemen. Deze systemen kunnen camera’s, bewegingsmelders, deursensoren, glasbreuk sensoren, stille alarmen en luide sirenes om indringers te laten schrikken omvatten. Hoewel elk systeem anders functioneert, zijn de door het bedrijf bewaakte beveiligingssystemen meestal ontworpen om het contactcenter van de organisatie op de hoogte te stellen als er een indringer je huis is binnengekomen terwijl het systeem is ingeschakeld. Meestal ontvang je ook een telefoontje om te controleren of je alarmsysteem niet per ongeluk is geactiveerd. Als je je telefoon niet opneemt of niet reageert, stuurt de beveiligingsorganisatie de politie of het beveiligingsbedrijf om een onderzoek in te stellen.

Voordelen van bedrijf gemonitorde beveiligingssystemen:

 • Als de beveiligingssystemen van een bedrijf op de juiste manier zijn geïnstalleerd, kunnen ze over het algemeen elke kamer in je huis bestrijken, waardoor blinde vlekken worden geëlimineerd.
 • Ze elimineren de noodzaak om zelf contact op te nemen met de autoriteiten als je niet bij je telefoon bent of niet bereikbaar bent.
 • De sirenes en het alarm kunnen voldoende zijn om indringers af te schrikken zodra ze binnenkomen, waardoor diefstal en schade aan uw huis worden voorkomen.
 • Veel van de door het bedrijf bewaakte beveiligingssystemen werken op traditionele telefoonlijnen of cellulaire radio en kunnen een back-up van de batterij hebben. Dit helpt hen om nog steeds functioneel te zijn tijdens een stroomstoring.

Nadelen van bedrijf gemonitorde beveiligingssystemen:

 • Als het systeem per ongeluk wordt geactiveerd, moet je jouw telefoon beantwoorden om het uit te schakelen, anders wordt er contact opgenomen met de autoriteiten.
 • Het is mogelijk dat je wordt aangeklaagd voor een vals alarm als de politie of het beveiligingsbedrijf worden verzonden en je geen enkel teken van inbraak of gedwongen toegang vindt.
 • De door het bedrijf bewaakte beveiligingssystemen vereisen meestal een contract en maandelijkse kosten.
 • Je moet er rekening mee houden dat je het alarmsysteem moet inschakelen voordat je jouw huis verlaat of gaat slapen, zodat het actief is.