Checklist: 8 punten waar je naar moet kijken bij het kopen van een goedzittende overhemd

0

Dus als je in een winkel bent en je wilt een overhemd passen en kopen… Waar zoek je dan naar? Hoe bepaal je of de gekozen overhemd je geld waard is? Volg de volgende 10 stappen om verzekerd te zijn van een perfect passende overhemd. Heb je geen tijd om het fysiek in de winkel te passen? Op Overhemden Sales kun je ook kwalitatieve overhemden aan deur laten bezorgen!

Controleer eerst de schoudernaden

Ze moeten aan de rand van je schouders rusten. Niet bovenop, en niet over hen heen. Als je shirt hier faalt, hoef je de rest niet te controleren. Het is gedoemd te mislukken.

Controleer de knopen

Trek je aan de knopen aan de stof om elkaar te proberen te bereiken? Komt de stof van je shirt tussen de knopen uit elkaar? Slecht teken! Je shirt zit te strak.

Doe twee vingers tussen je nek en je kraag

Als je er geen twee vingers er tussen kunt plaatsen, is de kraag te strak. Als je er meer dan twee kunt passen, is je kraag te groot. Gebruik wel je index en middelvinger. Pinkjes tellen niet mee!

Houd je linkerarm omhoog en knijp de stof aan je zijkanten samen

Je zou in staat moeten zijn om ongeveer 5-8 cm te knijpen. Nog meer dan dat, en het is te groot. Minder en het is te strak.

Voel hoeveel ruimte je in de mouwen hebt

Ze moeten strak zitten, maar je moet je arm kunnen buigen zonder de stof te voelen uitrekken. De armsgaten moeten zo hoog mogelijk zijn zonder de beweging te beperken. Ook belangrijk als je shirt niet doorschijnend is.

Lees ook: 3 redenen waarom je moet investeren in een telefoonhoesje

Controleer waar je mouwen eindigen als je je armen aan je zij laat hangen

Mouwen moeten eindigen bij je duimkuil. Als je niet begrijpt waar je kuiltje zit, glij dan met je vinger over de zijkant van je pols en voel voor een streepje.

Hef je armen voor je op

Als je voelt dat de stof zich aan de achterkant uitstrekt, is het te strak. Als je in een zombie zou veranderen, zou de achterkant van je shirt het dan overleven? Als je in de pan pan zit met je shirt in de plooi (of een deel van de tijd), stop het dan in de plooi als je het aan het passen bent. Steek je handen boven je hoofd en kijk of het blijft verscholen.

Blijft je shirt goed zitten?

En terwijl het verscholen is, doe alsof je je je schoenveters vastbindt, en kijk of het shirt verscholen blijft. Je kunt ook doen alsof je een kwartje laat vallen. Helemaal aan jou. Als je maar in een buk positie zit.

Als je van plan bent om het shirt onbevlekt te dragen, til dan je armen op en zorg ervoor dat geen van je buik bloot komt te liggen.

Tot slot

Ga nu op zoek naar een paar goed passende overhemden. Je weet waar je nu naar moet zoeken, dus ga wat halen. En vergeet niet eerst de schouders, borst en nek te controleren.

En, voordat je op een overhemd shopping spree gaat, controleer dan eerst je garderobe. Misschien heb je al een paar shirts die in de belangrijkste gebieden passen en kun je ze perfect op maat laten maken. Het dragen van een goed passend overhemd zorgt ervoor dat je er veel beter uitziet en je je veel beter voelt. Je zult niet eens geloven wat het voor je vertrouwen doet. Bereid je voor op veel complimenten.