Gemakkelijke tweede overwinning van PSV in Europa League

0

PSV Eindhoven maakte zijn tweede overwinning in de Europa League groep met een comfortabele 4-1 in Rosenborg.

PSV versloeg Sporting in hun eerste groepswedstrijd en ging vol vertrouwen naar Noorwegen. Mark van Bommel noemde Ritsu Doan in de start elf voor Bruma, terwijl Jeroen Zoet in de warm-up gedwongen werd uit te komen, waardoor Robbin Ruiter de leiding nam.

Na een kwartier had PSV de leiding dankzij Pablo Rosario, die zijn derde doelpunt in drie wedstrijden scoorde met een strike vanaf de rand van het strafschopgebied, dat het net vond via een verdediger en de lat.

LEES OOK: PSG tweede nederlaag van het seizoen tegen Reims(Opent in een nieuwe browsertab)

In de 37e minuut was het 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Birger Meling, die een schot van Denzel Dumfries in zijn eigen net sloeg. Vier minuten later hield Donyell Malen het hoofd koel na een foutje in de verdediging van de thuisploeg om de stand op 3-0 te brengen.

PSV bleef in de tweede helft aan de leiding, maar in de 70e minuut trok Rosenborg er één terug. Ruiter maakte een goede redding, maar kon de rebound van Samuel Adegbenro niet tegenhouden.

Het doelpunt begon niet aan een comeback en PSV voegde al snel de vierde plaats toe in de 78e minuut, want Malen scoorde opnieuw na een mooie assist van Doan.

PSV staat zes punten boven Rosenborg en drie punten boven Sporting.