6 Voordelen van een opslagruimte die je zeker moet weten

0

Als je veel spullen hebt die je nergens kunt neerzetten of misschien heb je te weinig ruimte, dan is een opslagruimte een perfecte oplossing. Voor velen hopen de voorwerpen en bezittingen zich in de loop van de jaren op, waardoor er rommel en chaos ontstaat. Een schone leefruimte is waar we allemaal willen. In dit artikel vertelt de bekende opslagruimte bedrijf “Oomen Opslag” meer over de voordelen van opslagruimtes en geeft het bedrijf een paar voorbeelden.

6 Voordelen van een opslagruimte

Bescherming tegen schade van buitenaf

Als we bijna geen ruimte meer hebben in ons huis, vullen we onze spullen overal waar we kunnen met onze spullen, van kasten tot zolders. Soms worden de achtertuinen gevuld met spullen.

Helaas is het in de tuin koud en vaak vochtige, waardoor de bezittingen het meeste risico lopen op schade door de omgeving. Voor de waardevolle spullen is het klimaat waarin ze worden opgeslagen net zo belangrijk als de bubbeltjesfolie.

Opslagruimtes hebben dit probleem niet. Ze zijn droog en hebben vaak een gecontroleerd klimaat om schade te voorkomen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over problemen zoals condensatie van uw spullen.

LEES OOK: 5 dingen die je moet weten voordat je een Scooter gaat kopen

Meer ruimte om op te slaan

Opslag is vaak een strijd tussen de dingen die we willen tonen en de dingen die we willen verbergen.

Aangezien de meeste Nederlander bijna een uur per dag op zoek is naar dingen die ze niet kunnen vinden, doen we ook niet altijd goed genoeg om onze spullen te organiseren.

Opslagruimte – Bron: oomenopslag.nl

Misschien verstoppen we onze spullen weg omdat we ze niet altijd nodig hebben of omdat ze in de weg staan. Hoe dan ook, als je geen “verborgen” ruimte meer hebt, zijn de enige redelijke opties een volledige schoonmaakbeurt of een opslagruimte.

Je kan bij veel bedrijven zoals Opslag Omen een unit huren, die precies de grootte heeft als wat je nodig hebt voor je spullen. Door een deel van je “verborgen” spullen naar een unit te verplaatsen, kan ruimte in je huis vrijmaken voor belangrijkere zaken.

Het geeft ook de mogelijkheid om jouw spullen beter te organiseren, waardoor het gemakkelijker te vinden is en zodat je die bespaarde tijd ergens anders aan kan besteden.

Extra veiligheid van diefstal

Als je veel waardevolle bezittingen hebt om je zorgen over te maken, is je huis hoogstwaarschijnlijk wel je hoofd opslagplek. Maar het is niet altijd het beste idee om alles op één plek te bewaren. Als er een keer een inbreker langs komt, kan je al je waardevolle bezittingen kwijtraken zoals die gloednieuwe TV die je pas later gaat gebruiken.

10ft container
10ft container – Bron: oomenopslag.nl

Met een opslagruimte kunt je dat risico wegnemen. Opslagplaatsen hebben verschillende beveiligingsmaatregelen, van veilige sloten tot CCTV en 24 uur per dag bewaking.

De meeste units bevinden zich in beveiligde gebouwen met een veilige toegang om je extra gerustheid te geven.

Kosteneffectief

Met zoveel bezittingen waarover je zorgen moet maken, kan het zo zijn dat je ook zorgen maakt over de kosten van een opslagruimte.

Een groot voordeel van het huren van een opslagruimte is de flexibiliteit van de kosten. Je betaalt alleen voor de opslag die jij nodig hebt, en alleen zolang je die nodig hebt.

Als je veel onderweg bent of in tijdelijke accommodaties woont, kan het goedkoper zijn om de artikelen op te slaan in een opslagruimte dan ze telkens te vervoeren.

Permanente plek voor je spullen

Zoals we net hebben gezegd, als je ergens tijdelijke woont of altijd onderweg bent, kan het moeilijk zijn om met je bezittingen om te gaan. Vervoer je altijd alles mee?

Dat klinkt niet praktisch of goedkoop. Heb je geen permanente plek voor je spullen, dan kan je je spullen in een opslagruimte opslaan en je spullen een permanente “basis” geven.

Ze worden veilig bewaard, zolang je de rekeningen blijft betalen, zodat je de flexibiliteit hebt om te reizen met alleen het essentiële.

Efficiënt

Met opslagruimtes zoals self-storage units van Omen Opslag, geeft het jou de mogelijkheid om te komen wanneer dat nodig is en hoe vaak. Het feit dat jouw spullen op één plek staan, geeft jou de geruststelling dat al jouw spullen hun eigen plaats hebben. Je hoeft geen zorgen te maken dat je door al jouw talloze voorwerpen moet doorzoeken om een gewenste voorwerp te vinden. Met self-storage units weet je precies waar alles zich bevindt.

Voorbeelden wanneer een opslagruimte handig is

Volgens de meeste lijkt het logisch wanneer je een opslagruimte nodig hebt maar dat hoeft niet altijd zo te zijn volgens Oomen Opslag. Er zijn zo veel voordelen dat je er echt miljoenen dingen met een opslagruimte kunt doen. Hieronder een paar voorbeelden.

Winter

Als je in een gebied met strenge winterse weersomstandigheden woont, is het een goed idee om jouw buitenmeubilair te beschermen tegen de koude en bittere winter. Je kan dan een mobiele opslagruimte van Oomen Opslag overwegen en daar tijdelijk jouw spullen die gevoelig zijn voor de sneeuw, de regen en het weer naartoe verplaatsen. Als de winter over is kan je Oomen Opslag de mobiele opslagruimte weer naar je toe laten brengen, zodat je alle spullen weer kunt gebruiken.

Mobiele opslag – Bron: oomenopslag.nl

Frequente reiziger

Jouw werk kan vereisen dat je vaak moet reizen. Als je te grootte en/of waardevolle voorwerpen hebt die te ongemakkelijk zijn om mee te nemen elke keer dat je je verblijf verlaat, overweeg dan om ze op te slaan in een opslagruimte. Met een storage unit kan je jouw waardevolle spullen achterlaten en zeker weten dat ze beschermd zijn terwijl je weg bent.

Conclusie

Of je nu zorgen maakt over ruimte of veiligheid, het huren van een opslagruimte kan altijd een slimme zet zijn als je veel bezittingen hebt.

Opslagruimtes bieden je extra bescherming tegen diefstal of milieuschade en geven je extra ruimte om jouw huis te ‘detoxen’ van spullen. Als je iemand bent zonder een vast verblijf, kan een opslagruimte de beste plaats zijn om jouw spullen op lange termijn te beschermen en te bewaren.

Als je gevestigd bent in Zuid Holland of Noord Holland en je moet een opslagbedrijf inhuren die te vertrouwen is, dan kan je contact opnemen met Omen Opslag. Verder nog vragen die onbeantwoord zijn? Dan kan je ook gerust contact opnemen met ze.