Dortmund accepteert dat Sancho binnenkort gaat verlaten

0
jadon sancho

Borussia Dortmund sportdirecteur Michael Zorc zei “je hoeft geen profeet te zijn om te zien dat Jadon Sancho niet voor de club zal spelen in vijf jaar tijd”. Sancho is gekoppeld met een terugkeer naar Engeland. Manchester United blijft interesse tonen in de 19-jarige Engelse internationaal. Zorc geeft toe dat Sancho zeker niet 5 jaar in Duitsland blijft, maar hij benadrukt de Sancho’s ontwikkeling niet zo succesvol zou zijn geweest als hij bleef in Engeland.

“Er is geen beslissing genomen”, vertelde Zorc aan Kicker. “Maar je hoeft geen profeet te zijn om te weten dat hij hier nog vijf jaar niet zal spelen. Hij heeft deze positieve ontwikkeling (in Dortmund) genomen. Ik betwijfel of dat mogelijk zou zijn geweest met Engelse topclubs”.

Je hoeft geen profeet te zijn om te zien dat het verlaten van Dortmund naar United ook een downgrade is. Waarom Sancho Champions League voetbal zou willen ruilen voor een team die momenteel 10e in de Premier League staat verbaasd iedereen. Je zou denken dat Sancho zich dat ook realiseert. Dortmund staat 8e maar wel 3 punten onder koploper Bayern, in tegenstelling tot Manchester United die wel liefst 12 punten onder Liverpool staat.