Fifa Speler van het Jaar stemmen voor Mohamed Salah ongeldig verklaard

0

De stemmen van de Egyptische FA’s voor Mohamed Salah in de FIFA-prijs voor de FIFA-speler van het jaar werden nietig geacht omdat ze in hoofdletters waren geschreven.
Barcelona voorwaartse Lionel Messi versloeg Liverpool verdediger Virgil van Dijk en vijf keer winnaar Cristiano Ronaldo om de prijs te winnen voor een record zesde keer op maandag terwijl Salah vierde eindigde – 20 punten achter Messi.

Salah, een nationaal icoon in het voetbal-gekke Afrikaanse land, verwijderde elke verwijzing naar Egypte uit zijn officiële Twitter-profiel in het kielzog van de prijsuitreiking van maandag en zijn Twitter-bio nu leest “Footballer for Liverpool FC”.

De kapitein en coach van elke bij de FIFA aangesloten nationale voetbalbond mag stemmen over de speler van het jaar, samen met één vertegenwoordiger van de media uit elk land.

De EFA zei dat kapitein Ahmed Elmohamady en vervolgens coach Shawky Gharib beiden Salah als eerste keuze kozen, maar dat hun stemmen ontbraken op een door de FIFA gepubliceerde lijst.

Deze omissie was voor de EFA aanleiding om de EFA te schrijven naar het wereldwijde bestuursorgaan om opheldering te vragen.

De EFA zei dat ze de formulieren met Elmohamady en Gharib’s stemmen voor Salah ruim voor de deadline stuurde, maar de FIFA zei dat de formulieren ongeldig waren omdat de handtekeningen in hoofdletters waren en ze niet ondertekend waren door de algemeen secretaris van de EFA, wat verplicht was.