Fortuna Sittard krijgt Nederlandse middenvelder Juventus

0

Fortuna Sittard heeft de ondertekening van de lening van de Nederlandse middenvelder Leandro Fernandes van de Italiaanse reuzen Juventus bevestigd.

De 19-jarige begon zijn carrière in de academies van NEC Nijmegen en PSV Eindhoven voordat hij in 2017 bij Juventus in dienst trad.

Fernandes maakt deel uit van de Juventus U23 ploeg en wordt beschouwd als een groot talent bij de club. Ze willen dat hij dit seizoen regelmatig eerste teamactie krijgt en hebben afgesproken hem voor dit seizoen in bruikleen te geven aan Fortuna Sittard.

Fernandes vertelde de Fortuna website: “Als 19-jarige speler wil je als 19-jarige speler vooral veel speelminuten maken. Als je dan de kans krijgt om dat op het hoogste niveau in Nederland te doen, dan is dat op deze leeftijd een goede optie. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling. Ik hoop dat we dit seizoen als hecht team wedstrijden winnen. Want daar gaat het uiteindelijk om. ”

Fortuna Sittard tekende ook verdediger George Cox, die hij uitgeleend kreeg van Premier League side Brighton en Hove Albion.