GEEN zenuwgas in monsters Douma, Syrië aangetroffen – OPCW

Commentaar: Een goed voorbeeld van propaganda: De oorspronkelijke titel van het artikel is misleidend en verzwijgt dat het zenuwgas sarin NIET werd aangetroffen in de monsters. Door de regering-Assad te beschuldigen van het inzetten van het gas tegen de eigen bevolking had het westen een excuus om Syrië te bombarderen.

In een tussentijds rapport heeft de organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) vrijdag bevestigd dat chloorgas is gebruikt bij een aanval in april op de Syrische stad Douma.

“Verschillende gechloreerde organische chemicaliën werden aangetroffen in monsters” die door de onderzoekers werden genomen op twee locaties in de Syrische stad, meldt de OPCW in een verklaring. De stoffen werden in twee gasflessen aangetroffen die in Douma werden gevonden.

Powered by WPeMatico