Kritiek op Van der Sar: ”Hij staat nu met de rug tegen de muur”

Achter de schermen is het nog altijd onrustig bij Ajax. Volgens Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf is er bij de Amsterdammers gebrek aan leiderschap, ondanks de aanwezigheid van Edwin van der Sar.

“Hij staat nu met de rug tegen de muur. Al is hij daar zelf ook wel een beetje debet aan. Daarin zijn scheuren ontstaan”, aldus De Groot tegenover VoetbalPrimeur over het technische hart.  “Het heeft hem veel pijn gedaan dat hij nauwelijks gebeld werd. Wim Jonk was de enige die belde. Er was radiostilte.”

“Het signaal werd eigenlijk daarmee al afgegeven”, aldus De Groot. “Als je de man die voor iedereen op de barricaden is gaan staan eigenlijk links laat liggen… In 2015 is hij ook opgestapt als adviseur van de club. Toen zat het ook al heel diep.”