SOTT FOCUS: Vladimir Poetin: Verzetsstrijder tegen Imperialisme, Redder van Syrië en Baken van Hoop

Het Imperium van Chaos dreigde de wereld in een onpeilbare duisternis te werpen. In plaats daarvan is er een As van Verzet opgestaan
Het project van de Nieuwe Amerikaanse Eeuw moest de oorspronkelijke Amerikaanse eeuw (de 20e eeuw) verlengen door de Euraziatische integratie (inclusief Afrika) te dwarsbomen en de Amerikaanse hegemonie te garanderen. In plaats van achterover te leunen, terwijl economische ontwikkeling grote delen van Azië en Afrika transformeert, hebben anglo-Amerikaanse imperialisten land na land vernield en de chaos gebruikt om hun verkooppraatjes te rechtvaardigen waarbij de wereld als één grote oorlogszone ‘beheerd’ moet worden door de globale politieagent. Knap werk als je het kunt krijgen.

Maar deze modus operandi heeft een zware nederlaag geleden. De Islamitische Staat (IS) – een geopolitiek schaakstuk van de VS – ligt twee jaar na de Russische interventie in Syrië in puin en de pestkop van de wereld loopt rond met een blauw oog. 16 jaar nadat 9/11 het imperialistische schrikbewind ontketende, heeft Vladimir Poetin de eerste beslissende stap gezet om het te stoppen. De VS en zijn proxy-legers kunnen de wereld niet langer ongestraft terroriseren.

Powered by WPeMatico