SOTT Exclusief: ISIS publiceert video waarin oorlog wordt verklaard aan Hamas, maar niet aan Israël

De terroristische groep Islamitische Staat (IS) heeft een video vrijgegeven waarin de oorlog wordt verklaard aan de Palestijnse militante organisatie Hamas. In de video is een ISIS-lid te zien dat Hamas als afvalligen verklaart voordat hij een lid van de Izzedine al-Qassam Brigade, de militante arm van Hamas, executeert.

Het is gebruikelijk dat ISIS de oorlog verklaart aan andere jihadistische groepen, zoals Hamas, de Taliban in Afghanistan of het aan Al-Qaeda gelinkte Al-Nusra Front in Syrië. ISIS heeft echter nooit de oorlog verklaard aan Israël, en verontschuldigde zich in één geval bij Israël toen zijn strijdkrachten Israël aanvielen op de grens tussen Syrië en Israël.

Powered by WPeMatico