Geoloog: Aardbeving Zeerijp is grote verrassing – Kleine kans op zwaardere naschok

De aardbeving bij Zeerijp gaf maandagmiddag in één klap zes maal zoveel seismische energie vrij als alle aardbevingen in Groningen in heel 2017 samen. Dat constateert hoogleraar geologie Manuel Sintubin van de KU Leuven. Groningen is daarmee terug bij af, aldus de wetenschapper.

Het epicentrum van de beving lag in de buurt van Loppersum, de plek waar het aantal bevingen juist afnam sinds de gaskraan daar werd dichtgedraaid. Wat deze nieuwe beving bij Loppersum betekent, durft Sintubin nog niet te voorspellen. “Ik ben zeer verrast”, laat hij weten. “Ik moet toch even nadenken over wat dit volgens mij betekent.”

Commentaar: Werd de kraan werkelijk dichtgedraaid of is al die seismische activiteit een gevolg van aardveranderingen?

Powered by WPeMatico