Messi en Suarez zorgen voor eenvoudige overwinning Barcelona

FC Barcelona is de Liga in 2018 goed begonnen. De Catalanen hadden in het eigen Camp Nou geen kind aan de nummer zestien van de Liga. De Catalanen, die zich deze week richten op de Copa del Rey, zagen  Levante als een eenvoudige sparringspartner. Mede door doelpunten van Messi en Suarez won Barcelona met 3-0.

Barcelona domineerde het duel vanaf de eerste minuut, al moest het in die eerste minuut al wel een hoekschop weggeven aan Levante. Maar voor Barcelona leek er zondagmiddag geen vuilte aan de  lucht in Camp  Nou. Na een kleine twaalf minuten schoot Lionel Messi de 1-0 al binnen voor de Catalanen. Het was Alba die de bal op de elf meter terug kopte en Messi, die zijn 400e duel in de Liga speelde, schoot vervolgens eenvoudig raak in de verre hoek.

Pas kort voor rust kwam Barcelona op 2-0. Suarez volleerde geweldig binnen na een goede pass van Mascherano en de daarbij passende voorzet van Sergi Roberto.

In de tweede helft speelde Barcelona vrijuit. De Catalanen schakelden een paar versnellingen terug en kwamen tot weinig kansen. Valverde liet Dembélé driekwart van het duel spelen. In de slotfase gaf de coach ook Jose Arnaiz zijn speelminuten in de Liga. Het 22-jarige talent scoorde afgelopen week de enige treffer voor Barcelona in de Copa tegen Celta. In de slotfase was het Lionle Messi die de fans van Barcelona nog een leuk slot van het duel gaf. De Argentijn omspeelde de defensie van Levante en Paulinho schoot voor het doel 3-0 raak, nadat Suarez uitstekend over de bal stapte.

Door de overwinning blijft Barcelona de koploper in de Liga. De Catalanen kunnen zich komende week richten op presentatie van Philippe Coutinho, die zaterdag voor ruim 160 miljoen euro werd overgenomen van Liverpool. Bovendien staat de return van de Copa del Rey tegen Celta de Vigo op het programma.

Het bericht Messi en Suarez zorgen voor eenvoudige overwinning Barcelona verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico