Facebook pleegt censuur in dienst van Israël en VS

Er gaan al langer verhalen rond dat Facebookpagina’s en -profielen van activisten door Facebook verwijderd worden. Nu geeft Facebook zelf openlijk toe dat ze Facebook- en Instapramaccounts heeft verwijderd op vraag van o.a de Israëlische en Amerikaanse overheid, zo lezen we op de Amerikaanse webzine Intercept.

Op vraag van Israël heeft Facebook enkele honderden accounts en pagina’s gedelete van Palestijnse activisten, journalisten en commentatoren. De reden is volgens hen het aanzetten tot geweld. Terwijl op de Facebookpagina’s en profielen van Israëli’s voortdurend opgeroepen wordt tot het vermoorden en verkrachten van Palestijnen.

Israël schepte er zelfs openlijk over op dat ze tijdens de meeting met Zuckerberg in maart vorig jaar, erin geslaagd zijn alle accounts te laten verwijderen die ze wilden.

Powered by WPeMatico