‘Coutinho betaalt 15 miljoen uit eigen zak om transfer naar Barça af te ronden’

De transfer van Philippe Coutinho naar FC Barcelona komt dichter en dichter bij. Liverpool en FC Barcelona zijn in een afrondende fase, waarin slechts kleine details worden besproken. Om de transfer een kleine boost te geven heeft Coutinho het bod van Barcelona verhoogd.

Liverpool is van mening dat Coutinho voor 160 miljoen euro mag vertrekken bij de Engelse club.  De Spaanse media is ervan overtuigd dat beide partijen inmiddels een principe akkoord hebben bereikt over het transferbedrag.  Barcelona betaalt volgens   het Spaanse Mundo Deportivo  110 miljoen euro plus 40 miljoen euro aan variabelen voor Coutinho. Omdat dat niet aan de vraagprijs voldoet, heeft de Braziliaan zelf 15 miljoen euro ingelegd om de transfer zo snel mogelijk af te ronden.  Paulinho deed in de zomer hetzelfde toen hij zo’n 7.5 miljoen euro van zijn clausule  (40M) betaalde.

Nike zal een grote rol spelen binnen de transfer. De sponsor van Barcelona maakte afgelopen week een behoorlijke fout door de transfer per ongeluk bekend te maken en wil dat goed maken. Als Coutinho getekend voor Barcelona zal er snel een verbeterd contract voor Coutinho komen, waarin hij gecompenseerd wordt voor zijn eigen inbreng.

Het is volgens de Spaanse media een kwestie van uren voordat de transfer van Coutinho bekend wordt gemaakt. De aanvaller van Liverpool is niet met de selectie mee op trainingskamp in Dubai om zijn transfer naar Barcelona nog dit weekend af te ronden. Mogelijk staat de Braziliaan in de return van de Copa del Rey tegen Celta de Vigo aan de aftrap.

 

Het bericht ‘Coutinho betaalt 15 miljoen uit eigen zak om transfer naar Barça af te ronden’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico