1700 agenten zorgen voor de veiligheid tijdens el clasico

Ruim 1700 agenten zullen zaterdag voor de veiligheid gaan zorgen in en rondom Santiago Bernabeu tijdens Real Madrid-FC Barcelona. De clasico wordt gezien als een belangrijk veiligheidsobject, maar het wordt   niet als een ‘high risk’ duel gezien.

Bronnen van de Spaanse regering hebben Efe laten weten dat het duel door de  Anti-Gewelds Commissie niet gezien wordt als een ‘high risk’ duel. Het bezoek van de Catalaanse fans wordt niet gezien als  een gevaarlijke situatie.  Het Catalaanse volk en de Spaanse regering liggen al tijden in conflict over de onafhankelijkheid van Catalonië, maar  in Madrid zien ze daar geen dreigende situatie door ontaan.

Het is echter wel zo dat in Spanje nog   altijd dreigingsniveau 4 actief is.  De kans op aanslagen is in Spanje nog altijd reëel en tijdens de kerstdagen is die dreiging groot. Voor Madrid een reden om  ruim 1700 agenten, militairen en beveiligers op te roepen voor het duel.

Het bericht 1700 agenten zorgen voor de veiligheid tijdens el clasico verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico