‘Barcelona bereikt akkoord over transfer Mascherano’

Javier Mascherano voetbalt vanaf volgend seizoen in de Chinese Super League. FC Barcelona en Hebei Fortune hebben een akkoord bereikt over de transfer van  Mascherano. De Chinese club betaalt volgens de Spaanse media zo’n 10 miljoen euro. 

Afgelopen weekend werd al bekend dat Javier Mascherano vrijwel zeker Barcelona in januari zal verlaten. Maandag kwamen beide clubs tot een akkoord.  Mascherano treft bij Hebei Fortune zijn goede vriend Ezequiel Lavezzi.  Manuel Pellegrini wordt Mascherano’s nieuwe trainer bij de Chinese club.

Mascherano blijft echter nog bij Barcelona totdat Samuel Umtiti weer fit is. Dat zou op 31 januari kunnen zijn, maar als Umtiti eerder fit is dan zou Mascherano ook halverwege januari al kunnen vertrekken.

De Catalaanse club ontvangt volgens de Spaanse kranten zo’n 10 miljoen euro voor Mascherano. Zeven jaar geleden kocht Barcelona de 33-jarige Argentijn voor ongeveer het dubbele.  Mascheran, die 333 wedstrijd voor FC Barcelona speelde gaat een contract voor twee seizoenen tekenen in China. De verdediger  gaat bij Hebei Fortune drie keer zoveel verdienen dan de zes miljoen euro die hij bij Barcelona verdient.

Het bericht ‘Barcelona bereikt akkoord over transfer Mascherano’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico