SOTT FOCUS: Poetin en Abbas ontvangen in Caïro terwijl Rusland en Egypte krachten bundelen tegen terrorisme

In de nasleep van de Arabische Lente in 2011 waarbij de Egyptische regering omver werd geworpen, gevolgd door een tegencoup in 2013, draaide de internationale kijk van het Egypte van president Abdel Fattah al-Sisi scherp weg van Amerika en naar Rusland. Sinds de jaren 70 zijn Russisch-Egyptische betrekkingen niet zo nauw geweest.

De pro-regering Egyptische media beschuldigden op regelmatige basis Barack Hussein Obama van het partij kiezen voor de nu verbannen Moslim Broederschapsgroep van de afgezette islamitische president Mohammed Morsi. En de hele tijd sloeg Egypte ook een piek in terreuraanslagen gade, samen met ISIS die meer aanslagen beloofde.

Men vraagt zich natuurlijk af, bestaat er een correlatie tussen ‘het politieke’ en ‘de terreur’? Het antwoord: dat spreekt vanzelf.

De nexus staat overal met grote letters geschreven als je het eenmaal bespeurt. Eerder dit jaar was de net geïnstalleerde Filipijnse president letterlijk in Moskou op bezoek bij Poetin om de strijdkrachten van zijn land opnieuw uit te rusten met Russische hardware toen ‘ISIS’ uit het niets opdook en een belangrijke stad in Mindanao gijzelde. Rond dezelfde tijd zag het ernaar uit dat de gewenste politieke partij van het Britse establishment een nederlaag in de peilingen zou lijden totdat ‘ISIS’ aan kwam galopperen om Hare Majesteits Geheime Dienst uit een hachelijke situatie te redden.

Powered by WPeMatico