‘Veteraan verlaat Barcelona in januari voor Chinees avontuur’

Voor Javier Mascherano lijken de dagen bij  FC Barcelona geteld. De verdediger  verlaat de Catalaanse club in januari, zo weet  Tv3  vrijdag te melden. Mascherano is ontevreden over zijn speelminuten bij de koploper van de Liga. Barcelona zou onder bepaalde voorwaarden ermee hebben ingestemd dat Mascherano de club in januari mag verlaten.

Voor Javier Mascherano wordt  volgende week een bepalende week voor zijn toekomst. De verdediger, die tot de zomer van 2019 onder contract staat bij Barcelona,  moet een keuze maken over zijn toekomst.  Blijft hij  toch bij Barcelona of gaat hij voor de speelminuten om komende zomer aanwezig te zijn op het WK.   Deze week sprak de Argentijn met FC Barcelona over zijn toekomst. De 33-jarige Mascherano heeft namelijk aanbiedingen uit Amerika en China ontvangen. Vooral vanuit China blijkt er veel interesse. Een van de clubs die dat kenbaar heeft gemaakt  is Hebei China Fortuna.  De Chinese club zou het drievoudige per seizoen aan Mascherano willen betalen.

Je zou zeggen dat het voor Barcelona een win-winsituatie  is, maar dat ligt anders. De Catalanen zullen met het vertrek zeker veel ruimte krijgen in de portefeuille. De Argentijn verdient bij Barcelona namelijk een riant salaris van maar liefst 4.5 miljoen euro.  Daarnaast zal Barcelona nog  een  transferbedrag ontvangen voor Mascherano.

Het Spaanse  tv3 weet echter te melden dat Mascherano pas op 31 januari mag vertrekken bij de club. De Catalanen hebben namelijk defensieve problemen en willen zich eerst versterken. Daarnaast wil de club dat Mascherano wacht totdat Umtiti weer fit is.   De Franse verdediger wordt halverwege januari terug verwacht.

Voor Mascherano wordt komende week een belangrijke week met beslissingen, zo weet de Spaanse media. Mascherano moet namelijk een keuze maken tussen zijn aanbiedingen. Daarbij weet de Argentijn dat de Chinese clubs niet al te lang zullen wachten. In Maart begint de Chinese competitie namelijk alweer.

Het bericht ‘Veteraan verlaat Barcelona in januari voor Chinees avontuur’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico