‘Gremio klaagt Barcelona aan na onderhandelingen met Braziliaanse sensatie’

FC Barcelona heeft zichzelf in een slechte onderhandelingspositie gebracht. De Braziliaanse club Gremio is van plan om naar de rechter te stappen omdat FC Barcelona een tactiek hanteert tijdens onderhandelingen die de Braziliaanse club niet juist vindt. 

Barcelona kreeg van Gremio deze week toestemming om te praten met Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, oftewel Arthur. De vleugelspeler van Gremio is dit seizoen de sensatie in de Copa Libertadores en wordt door veel Europese clubs gevolgd, waaronder Barcelona en Ajax.

Echter verscheen er vrijdagavond ineens een foto waarop Arthur te zien is met een Barça-shirt. De Spaanse sportkranten schreven direct over de foto en lieten doorschemeren dat Arthur de nieuwe aanwinst van de Catalanen is.

De tactiek die Barcelona hanteert schiet bij Gremio in het verkeerde keelgat. ”We vonden het prima dat de vertegenwoordiger van Barcelona (André Curry) de familie van Arthur wilde ontmoeten”, laat juridisch directeur Nestor Hein aan Fox Sports weten. “Maar om een foto te verspreiden vinden we compleet onnodig. Barcelona maakt zoals altijd gebruik van dit soort tactieken in de onderhandelingen. We stappen naar de FIFA”, aldus Hein.

Barcelona hoeft voorlopig niet aan te kloppen bij Gremio. “We willen nu niet onderhandelen met Barcelona. We zijn de winst van de Copa Libertadores aan het vieren. Als een andere club de clausule betaalt, is dat prima, maar niet op deze manier.” Naar verluidt moet Arhur zo’n 50 miljoen euro kosten. Mocht Arthur alsnog naar Barcelona vertrekken dan zal hij niet meer voor Gremio in actie komen. De Braziliaan hield namelijk een enkelblessure over aan de finale van de Copa Libertadores.

Het bericht ‘Gremio klaagt Barcelona aan na onderhandelingen met Braziliaanse sensatie’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico