Hadden Hans Janmaat en Pim Fortuyn dan toch gelijk? Islamiseert Nederland?

In een interview zei de jonge politievrouw Sarah Izat die haar hoofddoek niet wilde afdoen: die hoofddoek is m’n identiteit. Dat klonk modern en kon iedereen begrijpen. Voeg daarbij de strekking van de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, namelijk dat ze in functie met haar hoofddoek niet op straat kwam. Niemand had er last van. Ieder van ons moet toch op zijn eigen manier zalig worden. Wat kan daartegen zijn?

Wel, vooral het feit dat het college door een klein juridisch brilletje naar deze casus heeft gekeken. Toevallig zond Nieuwsuur afgelopen zondag een reportage uit over islamitische predikers aan de VU. Het ging over de strenge leefregels die moslimmeisjes zichzelf opleggen. Ze zaten gescheiden van de mannen naar een bebaarde prediker te luisteren. Internet-journalist Carel Brendel houdt dit soort zaken bij. Ofschoon seksescheiding aan de VU niet mag, was het al de derde keer dat zo’n gesegregeerde workshop werd gegeven. Elke universiteit heeft nu een gebedsruimte, omdat ze anders islamitische studenten misloopt. Het medisch centrum van zowel de VU als het AMC heeft bovendien een aparte ingang voor mannen en vrouwen.

Commentaar: Addendum van de Volkskrant:

Verbetering: In de oorspronkelijke tekst stond: ‘De VU heeft een aparte ingang voor mannen en vrouwen’. Dat is niet correct, het gaat om het VU medisch centrum.

De gebedsruimte heeft twee ingangen, niet het medisch centrum. Aldus het VUmc:

De gebedsruimte voor moslims bevindt zich ook op -1 in het ziekenhuis. De gebedsruimte bestaat uit twee van elkaar gescheiden gedeelten, één voor vrouwen en één voor mannen. Elk met een eigen ingang. De gebedsruimte is altijd open.

Powered by WPeMatico