Barcelona groepswinnaar na zakelijk gelijkspel in Turijn

FC Barcelona heeft woensdag de volgende ronde van de Champions League bereikt. De Catalanen hadden aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Juventus genoeg aan de groepswinst in groep D. 

Ernesto Valverde begon in Turijn zonder sterspeler Lionel Messi. De Argentijn bleef vermoedelijk aan de kant voor rust. Barcelona speelt aankomende zondag namelijk de topper tegen Valencia, de nummer twee van de Liga.

Zonder de Argentijn was FC Barcelona wel de betere in de eerste helft. Beide ploegen hadden niet de volledige controle over het duel, maar beide ploegen kregen weinig kansen. Barcelona werd het gevaarlijkst in de eerste helft. Een vrije trap van Ivan Rakitic eindigde namelijk op de paal.

Maar met alleen Deulofeu en Suárez in de voorhoede kon Barcelona maar weinig voor het doel van Juventus komen. Ook in de tweede helft wist het middenveld de voorhoede moeilijk te bereiken. Maar echt nodig was het voor de ploeg van Ernesto Valverde ook niet. Aan een punt hadden de Catalanen namelijk genoeg voor een plek in de knock-outfase.

Juventus kwam er via Dybala in de tweede helft nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar Ter Stegen stond meerdere malen in de weg voor de Italianen. Messi kreeg in de tweede helft nog wel zijn speelminuten. Andrés Iniesta kreeg onder groot applaus van het hele stadion juist rust. Uiteindelijk bleef het in Turijn tussen beide ploegen 0-0.

Barcelona kan in de laatste groepswedstrijd tegen Sporting achterover leunen. De Catalanen zijn namelijk verzekert van de eerste plaats in groep D. Ernesto Valverde kan zijn ploeg met een gerust hard voorbereiden op het duel van aankomende zondag tegen Valencia.

Het bericht Barcelona groepswinnaar na zakelijk gelijkspel in Turijn verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico