Anti-Rusland propaganda rijst de pan uit

Bespelen publieke opinie

Een netwerk van pro-Russische activisten probeert de publieke opinie te bespelen door demonstraties te organiseren en op internet te ageren tegen de ‘demonisering van Rusland’.

Commentaar: Dit artikel toont heel duidelijk dat de reguliere media zoals de nrc de democratische waarden van onze samenleving al lang niet meer vertegenwoordigen. In plaats daarvan houden zij zich koortsachtig bezig met de informatieoorlog tegen Rusland op last van de oorlogsstokers.

Het winkelend publiek in Eindhoven kijkt verbaasd toe als op het 18 Septemberplein plotseling een sirene loeit en een vrouw met een Russisch accent in een megafoon begint te schreeuwen. Om haar heen hebben zich demonstranten verzameld van protestbeweging Break the System. Ze dragen Engelstalige protestborden bij zich, waarop de waarheid over de MH17-ramp wordt geëist. De Nederlandse onderzoekers van de aanslag wordt verweten dat ze orders van de Amerikaanse inlichtingendiensten uitvoeren.

Onlangs bleek hoe in de Verenigde Staten vanuit Rusland demonstraties werden georkestreerd om burgers tegen elkaar te laten protesteren. Via nepaccounts op Facebook was opgeroepen tot de demonstraties. De Amerikaanse onderzoekscommissie vermoedt dat de Russen op die manier tweespalt wilden zaaien onder kiezers.

Powered by WPeMatico