Van de Beek heeft zin in Klassieker: ‘Fantastisch als iedereen je uitscheldt’

Donny van de Beek kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker van aankomende zondag. Dan zal Ajax op bezoek gaan in De Kuip in een heuse zes-punten-wedstrijd. De jonge middenvelder is niet bang voor de overweldigende atmosfeer, maar vindt het juist heerlijk om ‘gehaat’ te worden.

“We moeten gewoon zorgen dat we zondag fit en scherp zijn en dan kunnen we er wellicht gebruik van maken dat ze nog Europees spelen”, zegt Van de Beek in gesprek met Goal. “We kunnen zelf harder trainen zonder Europees voetbal. Vorig jaar moesten we ook rekening houden met die wedstrijden.”

“Als we ons eigen spel spelen, heb ik er alle vertrouwen in”, vervolgt Van de Beek, die niet tegen de vijandigheid opziet. “Het is toch fantastisch als iedereen je uitscheldt en tegen je is? Daar krijgt ik wel een boost van en ik denk dat iedereen dat bij ons heeft.”

http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38866/van-de-beek-heeft-zin-in-klassieker-fantastisch-als-iedereen-je-uitscheldt