‘Siem de Jong is het cement. Hij kan een jong elftal neerzetten en sturen’

Siem de Jong is dé man om het jonge, kwetsbare, soms onbezonnen Ajax naar een nieuwe titel te leiden, zoals hij dat in 2014 ook deed. Dat stelt commentator Leo Driessen bij het radioprogramma Sportforum.

Ajax won makkelijk van Sparta en daarvoor ook van sc Heerenveen en dus lijkt de crisis overwonnen. Driessen meent echter dat het niet zoveel zegt. “Het voordeel van de Eredivisie is dat de topclubs een crisis vrij makkelijk kunnen overwinnen. Als Ajax internationaal zou hebben gevoetbald, zou het een slechte periode zijn geweest.”

Maar: “Het rammelt nog steeds aan alle kanten”, constateert Driessen. “Er is niks meer te zien van de ploeg van Peter Bosz. Keizer zou Siem de Jong neer moeten zetten. Dat is een slimme speler, die alleen maar wijzer is geworden.” Ook Edwin Zoetebier is het daar mee eens. “Hij is het cement tussen middenveld en aanval. Hij kan een jong elftal neerzetten en sturen.”

http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38872/siem-de-jong-is-het-cement-hij-kan-een-jong-elftal-neerzetten-en-sturen