‘Barça selecteert door: Oranje-international hoog op het lijstje’

FC Barcelona maakt tot dusverre een uitstekend seizoen door. De rol van de verdediging in het succes mag niet onderschat worden. Waar het de afgelopen seizoenen nog wel eens flinke steken liet vallen, is de defensie nu een belangrijke factor in de ploeg van Ernesto Valverde. Met Marc André Ter Stegen staat er een topkeeper tussen de palen en het verdedigingsblok dat voor hem wordt gevormd door Piqué en Umtiti, is van een hoog niveau. Samuel Umtiti is het heden en de toekomst van de Catalaanse defensie. Daarentegen heeft zijn kompaan Piqué zijn beste jaren al gehad. Vandaar dat Barça de situatie van jonge verdedigers nauwlettend in de gaten houdt. Mundo Deportivo weet te melden dat de Spaanse grootmacht haar oog heeft laten vallen op een Nederlands international.

FC Barcelona zou volgens het Spaanse medium namelijk erg gecharmeerd zijn van Matthijs de Ligt. De 18-jarige verdediger van Ajax kende het afgelopen seizoen zijn grote doorbraak en is niet meer weg te denken uit het basiselftal van de Amsterdammers. De Ligt wordt gezien als een speler voor de toekomst, die de kleuren van Barça jarenlang zou kunnen verdedigen. De interesse in De Ligt neemt niet weg dat de Catalanen nog steeds hopen op de komst van Yerry Mina. De Colombiaanse verdediger wordt al een lange tijd in verband gebracht met Barcelona en de Spanjaarden hopen hem volgende zomer vast te leggen.

De zoektocht naar nieuwe, maar vooral jonge verdedigers is natuurlijk niet zonder reden. FC Barcelona houdt namelijk serieus rekening met eventuele transferverzoeken van zowel Thomas Vermaelen als Javier Mascherano. Beide spelers zijn al aardig op leeftijd (respectievelijk 31 en 33 jaar) en zitten meer op de bank of tribune dan dat ze minuten maken op het veld. Valverde heeft niet de beschikking over veel centrale verdedigers, vandaar dat de nieuwe trainer afgelopen zomer al vroeg om een defensieve versterking. Iñigo Martínez, de verdediger van Real Sociedad, werd veelal genoemd. Barcelona wilde echter niet het hoge transferbedrag van ruim 30 miljoen euro op tafel leggen.

De Ligt heeft de toekomst

De scouts van Barça houden de ontwikkeling van Matthijs de Ligt al een lange tijd nauwlettend in de gaten. Hij ontwikkelde zich het afgelopen seizoen namelijk ongelofelijk snel. De sterke De Ligt werd op zijn 17e bij de selectie van Ajax I gehaald en maakte zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Willem II (september ’16). De scouts van de Catalaanse topclub denken dat de Oranje-international over de facetten van een Barça-verdediger beschikt. De Ligt is sterk aan de bal en zou daarmee goed in de speelstijl van Barça passen. Daarnaast heeft hij de complete Ajax-school doorgelopen. De school die in Barcelona niet onbekend is.

Een ander voordeel voor Barça is dat Ajax zowel een opleiding- als verkoopclub is. De Nederlandse recordkampioen laat veel spelers doorstromen naar het eerste, om ze enkele seizoenen later voor veel geld te verkopen. De afgelopen transferperiode verkocht de club Davinson Sanchez voor een bedrag van maar liefst 40 miljoen euro aan Tottenham Hotspur. Barça verwacht dat Ajax ook ongeveer dat bedrag verlangt voor De Ligt. De jonge verdediger verlengde zijn contract echter in augustus tot 2021, dus het is nog maar de vraag of Ajax hem laat gaan.

Het bericht ‘Barça selecteert door: Oranje-international hoog op het lijstje’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico