Er waarde iets boosaardigs in oude pastorie nabij voormalige dwangkolonie de Ommerschans

Het spookt in de oude pastoriewoning van Janny (63) en William Janssen (68) uit Balkbrug. Zij zijn eraan gewend, maar sommige mensen weigeren hier nog een voet over de drempel te zetten.

Als Janny en William Janssen in 1978 hun oog laten vallen op de pastorie in het Overijsselse Balkbrug, kennen zij de reputatie. Het dorp weet zeker: het is niet pluis in dat huis. En wie niet bang is voor geesten, krijgt de rillingen van tbs-kliniek Veldzicht naast de deur. Het echtpaar weet precies waarom het kleine, maar statige huis met de grote tuin leeg staat. Janny: ,,De vorige bewoners waren bang.”

William, socio- en gedragstherapeut bij de tbs-kliniek, is een nuchter type. Het lijkt hem fijn om zo dicht bij zijn werk te wonen. Ook Janny is niet bang voor spoken en gaat als verslaggever nooit een goed verhaal uit de weg.

Powered by WPeMatico