Messi en Paulinho beslissen topper in Baskenland

Ernesto Valverde heeft voor de eerste keer als bezoeker in het San Mames stadion weten te winnen. De coach won met zijn FC Barcelona zaterdagavond met 2-0 van Athletic Bilbao. Lionel Messi was met één treffer erg belangrijk voor Barcelona.

Vanaf de aftrap in San Mames was het tempo erg hoog. Beide ploegen vochten elke meter op het veld. Het was de thuisploeg dat in het eerste half uur vooral gevaarlijk werd. Echter stuitte spits Aduriz meerde malen op de geweldig keepende Ter Stegen. Ook FC Barcelona kwam in de eerste helft tot de nodige kansen. Zo was het Lionel Messi die de bal op de paal werkte na een uitstekende combinatie met Paulinho en Luis Suarez. De Argentijn kon dwars door de defensie lopen en mikte de bal vervolgens op de paal. Even later raakte ook Paulinho het houtwerk. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Messi en schoot vervolgens hard op de lat.

Uiteindelijk kwamen de Catalanen vlak voor rust toch op voorsprong. Opnieuw uit een flitsende aanval. En nu was het wel raak voor Messi. Jordi Alba zette de bal laag voor en Messi kon uiteindelijk eenvoudig afwerken.

In de tweede helft bleef het tempo erg hoog, maar kwamen beide ploegen een stuk minder vaak voor het doel. Beide ploegen hadden veel overtredingen nodig en kwamen daardoor stukken minder voor het doel van de tegenstander. Zo was het Benat die vooral met een afstandsschoten gevaarlijk werd voor Athletic en was Gomes aan de andere kant voor FC Barcelona dicht bij een treffer. Zijn inzet kon worden geblokt. In de slotfase was het Athletic die op zoek naar de gelijkmaker ging, maar in de blessuretijd gooide Paulinho het duel in het slot. Een counter met Messi en Suarez kon bij de tweede paal uiteindelijk door de Braziliaan afgewerkt worden.

Barcelona wint door de treffers van Lionel Messi en Paulinho met 2-0 bij Bilbao. Daarmee blijven de Catalanen de koploper in de Liga. Dinsdag gaan de Catalanen op bezoek bij Olympiakos voor de Champions League.

 

Het bericht Messi en Paulinho beslissen topper in Baskenland verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico