Arnaiz blinkt uit bij debuut en helpt Barça aan bekeroverwinning

Barcelona heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey. De Catalanen wisten dinsdag met een veredeld B-team eenvoudig te winnen van Real Murcia. Mede door een treffer van debutant José Arnaiz won Barcelona met 3-0.

Ernesto Valverde gaf na het duel met Malaga enkele spelers een paar dagen vrij. Zo was Messi maandag aanwezig bij het ‘The Best’ gala en was Luis Suarez dinsdag met zijn vrouw in Amsterdam. Ernesto Valverde koos er tegen Real Murcia voor om enkele wisselspelers en jeugdspelers de kans te geven. Zo maakte Thomas Vermaelen zijn eerste minuten en mochten B-spelers Carles Aleña en José Arnaiz aan de aftrap beginnen.

In een zeer saaie eerste helft kon Barcelona maar moeizaam door de defensie van Murcia komen. De ploeg speelde in een laag tempo en bij vlagen was het zichtbaar dat de wisselspelers niet op elkaar ingespeeld waren. Grote kansen kregen beide ploegen dan ook niet. Vlak voor rust kwam Barcelona dan ook vrij onverwacht op een 1-0 voorsprong. Na een goede voorzet van Deulofeu kon Paco Alcacer diagonaal binnen koppen.

Na de pauze kwam Barcelona een stuk frisser voor de dag. Het speelde in een hoger tempo en kreeg Barcelona ook meer kansen. Het was na ruim vijf minuten in de tweede helft dan ook raak. Dit keer was het Deulofeu die de aanval zelf op zette, drie man passeerde en vervolgens zelf de bal in de verre hoek schoof: 0-2. Kort hoefde de fans van Barcelona niet op de 0-3 te wachten. Vijf minuten na de treffer van Deulofeu was het debutant Arnaiz die zijn klasse liet zien. De aanvaller dook naar binnen schoot verwoestend in de verre hoek raak.

Valverde liet in de slotfase ook B-speler Cucurella invallen. Daarnaast kwamen Sergi Roberto en Ivan Rakitic in de ploeg. Barcelona wint uiteindelijk eenvoudig van Real Murcia en gaat naar de volgende ronde in de Copa del Rey.

Het bericht Arnaiz blinkt uit bij debuut en helpt Barça aan bekeroverwinning verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico