Barcelona boekt wederom recordomzet

FC Barcelona heeft woensdagmiddag de financiële cijfers van het boekjaar 2016/17 bekend gemaakt. De Catalanen behaalden in het afgelopen seizoen een recordomzet van 708 miljoen euro. De club verwacht dat het dit seizoen wederom een recordomzet zal gaan boeken. 

Barcelona heeft als doel om als eerst sportvereniging in 2021 een jaaromzet van een miljard euro te bereiken. De club verwacht dat het na dit seizoen al een omzet van 897 miljoen euro zal gaan boeken. In het afgelopen seizoen boekte Barcelona een omzet van 708 miljoen euro. Dat is 13 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Barcelona maakte 18,1 miljoen euro winst na het betalen van de belastingen.

Het is het zesde jaar op rij dat Barcelona winst boekt. De club verwacht dat het in de komende jaren verder zal groeien qua omzet. Barcelona boekte sinds 2010 een winst van 175 miljoen euro. Daarnaast heeft Barcelona in het afgelopen fiscale jaar de schuld kunnen drukken met 24,5 miljoen euro. De Catalanen hebben in totaal nog een schuld van 247 miljoen euro.

Het bericht Barcelona boekt wederom recordomzet verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico