Reizende lijkenexpositie: necrofilie of anti-China propaganda-instrument?

Een omstreden expositie met onder meer lichamen, skeletten en organen van overledenen is vanaf donderdag 19 oktober vier dagen te zien op het Honigcomplex in Nijmegen. De reizende tentoonstelling, Real Human Bodies, lag eerder onder vuur. Reden: de organisatie loog over de herkomst van de lijken.

De tentoonstelling toert al jaren door het land en toont zo’n 200 lichamen, skeletten, ledematen en organen van overleden mensen van alle leeftijden. Ook van baby’s en foetussen. De Vlaamse tourmanager Eddy Mareco, die de expositie namens het Amerikaanse bedrijf Primetime Exhibition Las Vegas houdt, beweerde eerst dat de lichaamsdelen afkomstig zijn van overleden Amerikanen. Zij zouden hun lichaam met toestemming ter beschikking hebben gesteld aan de wetenschap.

Powered by WPeMatico