Teleurgestelde Vermaelen: ”Ik kan niet eens met B meedoen”

Tijdens de interlandweek van de Belgische nationale ploeg sprak Thomas Vermaelen over zijn huidige situatie bij FC Barcelona. In een interview met de krant Derniere Heure onthuld de verdediger onder andere dat hij afgelopen zomer niet weg mocht van de Catalaanse club.

Thomas Vermaelen, die dit seizoen nog niet in actie kwam voor Barcelona, kon afgelopen zomer onder meer de transfer maken naar het Everton van Ronald Koeman en Anderlecht. Barcelona koos er echter voor om de verdediger in de Catalaanse hoofdstad te houden. ”Ik speel momenteel niet en daardoor zit ik in een moeilijke fase”, zo zei Vermaelen tijdens het interview. ”Ik kan momenteel niet eens met Barcelona B meedoen om wedstrijdritme op te doen. De Spaanse regels keuren het niet goed.”

Volgens Vermaelen licht het aan de hoge ontsnappingsclausule dat hij deze zomer niet weg kon bij Barcelona. ”Dat maakt het voor de clubs moeilijk om een aanbieding te doen”, zo gaat de Belg verder. In het voetbal weet je het echter nooit. Een blessure of een schorsing kan maar zo betekenen dat ik wel speel. Daarom wacht ik tot januari en dan zien we wel verder wat ik ga doen.”

 

Het bericht Teleurgestelde Vermaelen: ”Ik kan niet eens met B meedoen” verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico