Pique dacht aan vertrek bij Spaanse selectie: ”Heb het overwogen”

Gerard Pique zei na het duel met Las Palmas dat hij bij de Spaanse ploeg zou stoppen als daar om gevraagd werd. Toch blijft Pique voorlopig gewoon voor zijn land uitkomen. De dertigjarige Piqué sprak zich afgelopen week openlijk uit voor onafhankelijkheid van Catalonië. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Tijdens de training van de Spaanse selectie werd hij door de fans massaal uitgefloten.

,,Ik heb het overwogen maar uiteindelijk moet je elke optie bekijken. Ik heb er lang over nagedacht en besloten het niet te doen omdat mensen die me in de afgelopen dagen uitgescholden en uitgefloten hebben dan zouden winnen”, zei Piqué woensdag tijdens een persconferentie. ”Ik geloof dat de mensen die me hebben uitgejouwd tot een minderheid behoren en ik wil ze niet de luxe van mijn vertrek geven.”

”De trainer en de spelers willen me graag hier hebben. Ik wil het team helpen”, aldus de verdediger van Barcelona. ”Ik speel hier sinds mijn 15e. Dit is mijn familie. Natuurlijk doet me dit veel pijn.”

Het bericht Pique dacht aan vertrek bij Spaanse selectie: ”Heb het overwogen” verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico