Spoedberaad bij Barcelona: Club stapt naar de UEFA en FIFA

De directie van FC Barcelona is maandagmiddag bijeen gekomen voor een spoedberaad. De Catalanen wonnen zondag in een leeg Camp Nou met 3-0 van Las Palmas, maar de club wilde eigenlijk dat het duel zondag helemaal niet door zou gaan vanwege de ongeregeldheden in Catalonië. LaLiga stemde echter in om het duel gewoon door te laten gaan. Barcelona is maandag, in plaats van dinsdag, al bijeen gekomen om over de situatie te praten.

Barcelona koos er zondag voor om het duel achter gesloten deuren te spelen om eventuele schorsingen of puntenaftrek te voorkomen. Een deel van de staf en selectie wilde het duel eigenlijk helemaal niet spelen, maar de club stond met de rug tegen de muur. Door een statement te maken speelde Barcelona toch, maar wel achter gesloten deuren.

Voor drie directieleden was dat niet voldoende. Carles Vilarrubí, Jordi Monés en Xavi Vilajoana legden nog tijdens het duel hun functie neer omdat in hun ogen niet gespeeld had moeten worden. Maandagmiddag hebben alle medewerkers van de club een kwartier het werk neergelegd om de strijd voor het recht voor een Catalaans referendum te steunen én het optreden van de Spaanse politie af te keuren.

Na het duel met Las Palmas liet voorzitter Josep Bartomeu aan de pers weten dat de club naar de FIFA en UEFA zal stappen. We stappen naar de hoogste autoriteiten en er zullen consequenties volgen. We willen uitleg”, zei Bartomeu in een reactie. De club zal maandag eind het eind van de middag met een verklaring komen. Bovendien maakte de club bekend dat zij dinsdag de hele dag gesloten zijn. Ook alle teams op het trainingscomplex zullen niet in actie komen. Het eerste elftal zal ook niet trainen.

Het bericht Spoedberaad bij Barcelona: Club stapt naar de UEFA en FIFA verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico