Pique in tranen: ”Catalanen zijn geen slechte mensen”

Gerard Pique was na afloop van het duel met Las Palmas zichtbaar aangeslagen dor de situatie in zijn stad Barcelona. Pique is een echte Catalaan en treurt na de overwinning over de gebeurtenissen. ”Het is een zeer moeilijke dag”, zo verteld Pique in de mixed zone.

”De beelden van de Guardia Civil spreken voor zichzelf”, zei een aangeslagen Pique. ‘”Catalanen zijn geen slechte mensen. Ze willen alleen stemmen. Bij het stemmen kun je voor ja, nee of blanco stemmen, maar de mensen kunnen in ieder geval dan stemmen. Tijdens het Franco regime mochten mensen ook niet stemmen. Daar moeten we voor vechten. Ik ben een Catalaan en voel me dat vandaag meer dan ooit.”

Pique won met Barcelona zondagmiddag in een leeg Camp Nou met 3-0 van Las Palmas, maar wilde na de overwinning vooral zegje doen over de verrichtingen in Barcelona.

De verdediger van Barcelona kon de gebeurtenissen niet geloven toen hij de beelden zag. ”Ik kon het niet geloven. Ik dacht dat ze het eerst rustig stop wilden leggen. Maar goed, iedereen heeft het kunnen zien”, ging Pique verder. ”Ik denk dat het met de situatie van vandaag alleen maar erger is geworden. Catalonië en Spanje zijn verder uit elkaar gedreven hierdoor.”

”Als de mensen van de RFEF denken dat ik ook fout ben, dan vertrek ik nog voor 2018 bij de nationale ploeg van Spanje”, zei Pique in tranen. ”Dit is een president die de wereld over gaat en niet eens Engels kan. Dat is zijn niveau”, besluit Pique. ”Ik ben trots op het Catalaanse volk vandaag.”

Het bericht Pique in tranen: ”Catalanen zijn geen slechte mensen” verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico