Lineker gaf shirt niet aan ballenjongen Guardiola: ”Wist niet dat jij het was”

Gary Lineker weigerde in het verleden zijn shirt bij FC Barcelona weg te geven aan Josep Guardiola. De twee kennen elkaar tegenwoordig erg goed, maar in het verleden zag Lineker ballenjongen Guardiola niet staan. 

In een Interview voor BBC spraken de twee elkaar over het Engelse voetbal, maar Guardiola wilde ook een jeugdtrauma uit de wereld hebben. De trainer van Manchester City was toen hij in de jeugdopleiding van Barcelona speelde regelmatig ballenjongen bij het eerste elftal. “Wist je dat ik ballenjongen was en jouw ballen aangaf toen jij er speelde? Ik vroeg jouw altijd om een shirt, maar je gaf me er nooit één”, zei Guardiola lachend tijdens het interview. Lineker speelde tussen 1986 en 1989 voor FC Barcelona.

“Ik heb je nooit vergeven”, grapt de manager van The Citizens verder. Lineker voelde zich toch een beetje schuldig. ”Ik voel me er nu heel slecht over. Ik wist niet dat jij het was. Waarschijnlijk had je toen nog haar”, zei Linker, die de echte reden wel weet. ”We mochten onze shirts toen niet weggeven. We speelden een heel seizoen in één shirt. Tegenwoordig is dat wel anders. Barcelona was niet zo rijk.”

”Ik zal je nu een shirt geven” zei Lineker tot besluit. Guardiola, die inmiddels wel een shirt van Linker heeft, besloot Lineker maar te vergeven. ”Ik zal je vergeven, ik heb je shirt nu.” Guardiola en Lineker bespraken verder onder meer de verschillen tussen het Engelse en Spaanse voetbal.

Het bericht Lineker gaf shirt niet aan ballenjongen Guardiola: ”Wist niet dat jij het was” verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico