Barcelona met wat geluk langs Girona FC

FC Barcelona heeft ook de zesde competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van Ernesto Valverde was vanavond met 0-3 te sterk voor streekgenoot Girona FC. Daar was wel wat geluk voor nodig.

Barcelona speelde een prima eerste helft. Zeker in de eerste 20 minuten had Girona weinig te vertellen. In de 17e minuut volgde de beloning. Jordi Alba schoot de bal hard het strafschopgebied in en Aday maakte een eigen goal. Echt heel spectaculair was het niet, want er waren maar weinig kansen.

Direct na de rust verdubbelde de gasten hun voorsprong. Aleix Vidal kwam tot de achterlijn, gaf voor en via de benen van doelman Iraizoz verdween de bal achter de lijn. Opnieuw een mazzelgoal voor de mannen van Valverde. Gelukkig wist de koploper ook nog zelf te scoren. De laatste treffer van de avond werd gemaakt door Luis Suarez. De spits bleef heel erg kalm oog-in-oog met de doelman van Girona. De energie verdween uit de wedstrijd en Barcelona trok de overwinning relatief eenvoudig over de streep.

De volgende wedstrijd van Barcelona is aanstaande woensdag. Dan staat de tweede wedstrijd in de Champions League op het programma: Sporting Portugal-uit.

Het bericht Barcelona met wat geluk langs Girona FC verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico