8 spelers van Barcelona op shortlist World11

FIFPro, de unie van voetballers, heeft vandaag samen met FIFA de laatste shortlist van de FIFA FIFPro World 11 bekendgemaakt. Deze shortlist bestaat uit 55 spelers, waaronder acht die uitkomen voor Barcelona. 

Barcelona levert ditmaal geen keeper af, maar wel vier verdedigers. Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba en Samuel Umtiti maken namelijk deel uit van de lijst. Ook bij de middenvelders is de Catalaanse club vertegenwoordigd, met zowel Sergio Busquets als Andres Iniesta. Lionel Messi en Luis Suarez krijgen ook de kans om in de beste elf spelers van afgelopen seizoen te belanden. Daarnaast zijn er vier spelers die voorheen in het shirt van Barcelona uitkwamen gekozen, dit zijn Dani Alves, Thiago Alcantara, Neymar en Alexis Sanchez.

De World 11 wordt gekozen door de spelers zelf. In totaal hebben ongeveer 24,000 profs van over de hele wereld hun stem uitgebracht. Het team zal bestaan uit een keeper, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Wie tot de beste elf van het seizoen 2016/2017 behoren zal bekend worden gemaakt op The Best FIFA Football Awards. Dit evenement vindt plaats op maandag 23 oktober.

Het bericht 8 spelers van Barcelona op shortlist World11 verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico