Jari Litmanen debuteert in selectie Barça Legends

Aankomende woensdag zullen de Barça Legends weer in actie komen. Er staat een wedstrijd op het programma tegen een team samengesteld door ex-Barça speler Hristo Stoichkov. De laatste wedstrijden van de Legends tegen Manchester United werden beide niet gewonnen. In het Camp Nou gingen de Catalanen met 1-3 onderuit; op Old Trafford eindigde de clash in een 2-2 gelijkspel. Met drie debutanten hopen de Legends nu weer eens een wedstrijd te winnen.

De wedstrijd zal plaatsvinden in het Beroe Stadion, gelegen in het Bulgaarse Stara Zagora. De selectie van de Catalanen is als volgt: Angoy, Guzmán, Juan Carlos, Dehú, Goikoetxea, Quique Estebaranz, Julio Salinas, Popescu, Sánchez Jara, Sergi Barjuan, Santi Ezquerro, Miquel Àngel Nadal and Juan Carlos Moreno. Dani García, Óscar Arpón en Jari Litmanen debuteren in de selectie.

Ook de selectie van de tegenstander is bekend: Ivko Ganchev, Stoyan Kolev, Petar Hubchev, Radostin Kishishev, Emil Kremenliev, Elin Topuzakov, Ivaylo Yordanov, Gosho Ginchev, Krasimir Balakov, Yordan Letchkov, Daniel Borimirov, Iliyan Iliev, Boncho Genchev, Doncho Donev, Aleksandar Tomash, Kostadin Vidolov, Nasko Sirakov, Myumyun Kashmer, Vasil Dragolov, Martin Petrov, Dimitar Berbatov, Emil Kostadinov en Petar Mihtarski. De Bulgaren zullen geleid worden door Dimitar Penev.

Symbolische betekenis

De wedstrijd heeft meerdere betekenissen. De twee teams zullen in de derde minuut van de wedstrijd stilstaan bij het overlijden van Bulgaarse legende Trifon Ivanov; in de veertiende minuut bij het overlijden van Barcelona legende Johan Cruijff; in de 55e en 70e minuut zal er worden gedacht aan respectievelijk Tito Vilanova en Ayan Sadukov.

Het bericht Jari Litmanen debuteert in selectie Barça Legends verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico