Valverde kijkt uit naar Juve-clash: “Beginnen met winst is een must’’

FC Barcelona kende afgelopen zaterdag een uitstekende generale voor de start van het nieuwe Champions League seizoen. De Spaanse grootmacht was in eigen huis veel te sterk voor stadgenoot Espanyol. In de Catalaanse derby won Barça met 5-0. Lionel Messi produceerde een hattrick. Morgenavond staat de wedstrijd tegen Juventus op het programma. De eerste wedstrijd in groep D is direct een clash tussen twee giganten. Beide ploegen stonden het afgelopen seizoen nog tegenover elkaar in de Champions League, waar Barça geen goede herinneringen aan heeft overgehouden.

De Catalanen werden in het hol van de leeuw afgedroogd. De Italianen wonnen met 3-0 en Barça had een wonder nodig om de achterstand goed te maken. Wat in de achtste finale tegen PSG wel lukte, lukte thuis tegen Juventus niet (0-0). Maar dit seizoen zal alles anders zijn. Voorafgaand de clash schoven Ernesto Valverde en Marc-André Ter Stegen aan voor de persconferentie. Tijdens de persconferentie blikten de trainer en de doelman van de Catalanen vooruit op de wedstrijd van morgenavond. “De Champions League is een competitie die iedereen motiveert. We zijn klaar voor de competitie. Juventus verkeert in een goede vorm, maar wij ook. Het is altijd beter om zo’n wedstrijd te spelen na een goede overwinning’’, aldus Valverde.

Valverde benadrukt het belang van de wedstrijd van morgenavond: “Ons doel voor morgen is duidelijk. Het is altijd belangrijk om met een overwinning aan een competitie te beginnen. We weten dat Juventus een goed team heeft, maar wij zullen alles eraan doen om te winnen.’’ Andrés Iniesta is weer volledig hersteld van een blessure die hij opliep in de eerste Supercupwedstrijd tegen Real Madrid. De verwachting is dan ook dat hij morgen weer aan de aftrap verschijnt. Het is echter nog onzeker waar de toekomst ligt van de aanvoerder. Die onzekerheid speelt ook bij Valverde. “Iniesta zijn plannen? Iedereen maakt zijn eigen keuzes, maar wij willen dat hij bij ons blijft. We zullen zien wat de toekomst brengt’’, aldus de trainer.

Suárez ziet een poging gedwarsboomd worden door Chiellini tijdens de clash van afgelopen seizoen (0-3 over twee wedstrijden).

Marc-André Ter Stegen

Zowel FC Barcelona als Marc-André Ter Stegen kennen een uitstekende competitiestart. De Catalanen verzamelden tot nu toe negen punten uit drie wedstrijden. Ter Stegen hoefde nog geen bal te vissen. Dat moet de doelman veel vertrouwen geven. Morgenavond staat hij tegenover een keeper die wel weet hoe het is om vaak ‘de nul’ te houden. De Duitser heeft mooie woorden over voor Gianluigi Buffon. “Buffon is een held voor mij en voor de voetbalwereld. Hij speelt al jaren op een hoog niveau. Ik heb heel veel respect voor hem’’, aldus de Duitse doelman.

Morgenavond zal Ter Stegen echter liever willen dat de Italiaanse doelman een mindere avond heeft. Ook de doelman weet hoe belangrijk het is om de eerste wedstrijd te winnen: “We zullen vechten voor elke prijs en morgen hebben we een goede kans om die strijd met een overwinning te beginnen.’’

Het bericht Valverde kijkt uit naar Juve-clash: “Beginnen met winst is een must’’ verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico