Valverde vol vertrouwen: ”Hebben het beste team ter wereld”

Vanavond staat de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht krijgt het ‘kleine broertje’ op bezoek in het eigen Camp Nou. Vanavond staat de Catalaanse derby tegen Espanyol namelijk op het programma. Barça is het seizoen uitstekend begonnen met zes punten uit twee wedstrijden, maar het spel was in beide wedstrijden nog niet echt om over naar huis te schrijven. Vooral aanvallend was het schrijnend. Het gemis van Neymar kwam duidelijk naar boven. De vervanger van de Braziliaan, Ousmane Dembélé, kan vanavond zijn eerste minuten maken voor Barça. Dat bevestigde Valverde op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Espanyol.

Het Franse toptalent kwam na een lange periode van onderhandelen voor een recordbedrag van 105 miljoen euro, dat door variabelen kan oplopen tot maximaal 150 miljoen, over van het Duitse Borussia Dortmund. De speler maakte in de week dat zijn teamgenoten vertrokken naar hun thuisland voor de interlandbreak, voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld. Valverde zei eerder al dat de razendsnelle buitenspeler op de weg terug is, nadat hij een lange tijd niet heeft gespeeld en ook niet met een groep heeft getraind. ”Dat hij niet naar Frankrijk hoefde voor de interlands is voor ons een voordeel. Het was goed voor hem om hier te blijven. Hij wordt elke dag beter en raakt steeds meer betrokken bij de groep. Hij is klaar om te spelen’’, aldus de hoofdtrainer van de Catalanen.

Espanyol

FC Barcelona startte de competitie dus met twee overwinningen. De wedstrijden met Real Betis en Deportivo Alaves werden afgesloten met een 2-0 overwinning. Vanavond kan Barça een tegenstander verwachten die hetzelfde tot de dag zal komen als de voorgaande tegenstanders. ”Ik verwacht dat Espanyol een agressieve speelstijl zal aannemen vanavond. Het is een team dat graag op de counter speelt. Wij gaan vol voor de overwinning, dus zullen we erg geconcentreerd moeten zijn.’’

Aankomende dinsdag begint het Champions League avontuur voor Barça. De Catalaanse grootmacht komt in de groepsfase van het miljoenenbal Juventus, Sporting Portugal en Olympiakos tegen. De Spanjaarden trappen af met een thuiswedstrijd tegen de ‘Oude Dame’. Die wedstrijd zal vanavond echter nog geen rol spelen, benadrukt Valverde: ”De wedstrijd van vanavond is belangrijk en heeft de absolute prioriteit.’’

De nieuwe aankopen van FC Barcelona. Deulofeu, Paulinho, Semedo en Dembélé. Alle vier zijn ze klaar om hun stempel op het spel te drukken.

De afgelopen week heeft de nieuwe trainer van FC Barcelona een aantal dagen niet over de hele groep kunnen beschikken. De trainer ziet in dat dat een handicap zou kunnen zijn: ”Ja, natuurlijk. Maar dat motiveert ons juist voor de wedstrijd tegen Espanyol. Het team dat wij hebben is het beste team van de wereld. We zijn klaar voor vanavond.’’

FC Barcelona en Espanyol trappen vanavond om 20.45 uur af in het Camp Nou.

Het bericht Valverde vol vertrouwen: ”Hebben het beste team ter wereld” verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico