Gigantisch zinkgat in Sint-Joost-ten-Node, België

Het merendeel van de geëvacueerden uit de omgeving rond het zinkgat op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node mag vanavond weer naar huis terugkeren. Slechts voor een twintigtal gezinnen kwam er nog geen groen licht na inspecties door experts, zo maakte burgemeester Emir Kir bekend.

In totaal zijn gisteren zowat 250 mensen geëvacueerd, nadat een breuk in een waterleiding van Vivaqua een gat van 36 vierkante meter sloeg in de Leuvensesteenweg.

De ploegen van Infrabel zijn sinds gisteravond bezig met het inspecteren van de tunnel, om te bekijken wat de schade is nadat een breuk in de waterleiding de sporen tussen de stations gisteren volledig blank zette. “De tunnel was ondergelopen over een afstand van 700 meter, en de bruine massa bevond zich er nog in. Die wordt nu weggehaald met werkkranen, maar we zullen pas zicht hebben op de schade als het zand weg is”, legt Petit uit.

Powered by WPeMatico