Benedito start handtekeningenverzameling tegen huidige bestuur

Augusti Benedito heeft bekend gemaakt dat hij vandaag (vrijdag) om 12.00 uur begint met de handtekeningenverzameling voor de motie van wantrouwen tegen het huidige bestuur. De ex-kandidaat voor het voorzitterschap heeft 16,500 handtekeningen nodig om de motie door te zetten. Benedito hoopt uiteindelijk dat de socio’s in januari kunnen stemmen voor een nieuwe voorzitter van de club.

Barcelona en Benedito bespraken woensdag met elkaar wanneer Benedito uiteindelijk zijn handtekeningen binnen moet hebben, maar tot een akkoord kwamen beide partijen niet. Toch begint Benedito vrijdag om 12.00 uur met het verzamelen van handtekeningen.

Barcelona is namelijk van mening dat zijn actie op 1 september is ingegaan en dat zaterdagen als werkdagen meetellen. Dan zou Benedito tot 19 september de tijd hebben om zijn handtekeningen te verzamelen. Benedito zelf zegt dat hij tot 2 oktober de tijd heeft als je de zaterdagen niet meetelt en als hij op 8 september begint met verzamelen. De club stelde 26 september voor, maar Benedito blijft bij zijn mening dat de club hem tot 2 oktober de tijd moet geven.

Benedito hoopt dat hij de fans van Barcelona aan het eind van de maand blij kan maken. De ex-kandidaat voor het voorzitterschap liet in een interview deze week al weten dat hij veel aanhangers heeft. ”We hebben momenteel meer dan 14.000 socio’s die ons steunen en hun informatie inmiddels hebben doorgeven. Ik sluit niet uit dat Bartomeu de club verlaat” liet Benedito aan bij Cope weten over de huidige voorzitter van de club. Benedito moet echter nog wel de handtekeningen van zijn supporters weten te bemachtigen.

 

Het bericht Benedito start handtekeningenverzameling tegen huidige bestuur verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico