Interlands: Barça spelers moeten flink aan de bak met hun land

Tijdens de interlandbreak vliegen de internationals van FC Barcelona de hele wereld over. Zij proberen zich met hun land te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap van volgend jaar in Rusland. Veel spelers zijn nog volop in de race voor een directe plaatsing. Lees hier wat de spelers van Barça hebben gepresteerd met hun land de afgelopen dagen.

Europese kwalificatie

Frankrijk

Voor Samuel Umtiti en Lucas Digne stonden er met de Franse nationale ploeg de interlands tegen Nederland en Luxemburg op het programma. Umtiti verscheen beide wedstrijden aan de aftrap en speelde beide wedstrijden de volle 90 minuten, terwijl Digne genoegen moest nemen met een reservevol. De Fransen startten de interlandbreak geweldig, met een 4-0 overwinning op Nederland. De tweede wedstrijd verliep voor Umtiti en co uitermate teleurstellend. In Toulouse werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen het nietige Luxemburg. De Fransen zijn nog wel koploper in hun groep.

Nederland

Voor het Nederlands Elftal stonden de kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Bulgarije op het programma. Jasper Cillessen was tijdens beide wedstrijden de nummer één van Oranje, dat door de geweldige oor wassing tegen Frankrijk de kansen op deelname aan het WK zag slinken. Die kans is er echter nog wel doordat Nederland in ieder geval wist te winnen van Bulgarije. Het werd 3-1 in de Johan Cruijff Arena. Voor Cillessen en zijn landgenoten worden de laatste twee wedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden allesbeslissend. De achterstand op nummer twee Zweden is namelijk 3 punten. Daarbij komt ook nog het doelsaldo, dat in het voordeel is van Zweden (6+).

Portugal

André Gomes veroverde met zijn land Portugal vorig jaar nog het EK in Frankrijk, maar moet nog flink aan de bak om directe kwalificatie voor het WK af te dwingen. Ondanks de overwinningen op de Faeröer Eilanden en Hongarije, staat het nog steeds tweede achter Zwitserland. Gomes kwam alleen tijdens de wedstrijd tegen Faeröer in actie. Hij viel in de 72e minuut in. Tegen Hongarije verbeet hij zich 90 minuten lang op de bank.

Ook Ter Stegen voegde zich weer bij de selectie. De doelman won met Duitsland van Noorwegen en Tsjechië. Het WK kan de Duitsers niet meer ontgaan.

Spanje

De Spanjaarden zijn bij een overwinning in hun volgende kwalificatiewedstrijd zeker van directe plaatsing voor het WK in Rusland van volgend jaar. La Furia Roja won afgelopen zaterdag met maar liefst 3-0 van naaste concurrent Italië. Iniesta, Busquets, Alba en Piqué kwamen tijdens die wedstrijd in actie. Gisteren vermorzelde het Spaanse elftal Liechtenstein. Het werd 0-8(!). Iniesta, Busquets en Piqué maakten de volledige 90 minuten vol en Deulofeu mocht nog even invallen. Jordi Alba moest genoegen nemen met een reserverol.

Zuid-Amerika

Ook in Zuid-Amerika werd er volop gevoetbald. Zo stonden er voor Lionel Messi, Paulinho, Javier Mascherano en Luis Suárez belangrijke wedstrijden op het programma. Voor Paulinho waren de wedstrijden minder belangrijk, aangezien hij zich met het Braziliaanse elftal al lang en breed heeft geplaatst voor het WK. Voor Paulinho was er tijdens de wedstrijden tegen Ecuador en Colombia een belangrijke rol weggelegd. In de 2-0 thuisoverwinning tegen Ecuador maakte hij de 1-0 en tegen Colombia droeg hij de aanvoerdersband.

Luis Suárez deed met Uruguay uitstekende zaken in de strijd om directe plaatsing. Na het gelijkspel tegen Argentinië (0-0) werd Paraguay met 1-2 verslagen. Voor Suárez was er wederom een belangrijke rol weggelegd. Met een bizarre goal tegen de Paraguayanen was de spits van Barça weer op dreef.

Messi moet nog flink aan de bak met zijn land. De Argentijnse sterspeler kon zijn elftal geen overwinningen bezorgen.

Voor Lionel Messi en Javier Mascherano en hun land zijn het spannende tijden. Na het gelijke spel tegen Uruguay werd er ook niet gewonnen van Venezuela (1-1). Messi droeg tijdens beide wedstrijden de aanvoerdersband, maar kon zijn team niet aan de broodnodige punten helpen. Het Argentijnse elftal staat vijfde in de kwalificatiepoule. Dat betekent dat zij zich op dit moment niet direct zullen plaatsen voor het WK. De vijfde plaats betekent namelijk dat er via de play-offs een ticket naar Rusland moet worden afgedwongen.

Het bericht Interlands: Barça spelers moeten flink aan de bak met hun land verscheen eerst op BarcaSource.

Powered by WPeMatico