Los Angeles geteisterd door zwaarste natuurbranden in haar geschiedenis

Terwijl ze in Texas de schade opmeten na de doortocht van orkaan Harvey, wordt Los Angeles – in het westen van de VS – geteisterd door bosbranden. Al zeker 500 woningen moesten worden geëvacueerd. Er zou al 2.000 hectare bos in de vlammen zijn opgegaan.

Volgens burgemeester Eric Garcetti gaat het om de grootste bosbrand in de geschiedenis van Los Angeles. Eén huis is al helemaal uitgebrand, maar er zouden nog geen gewonden zijn gevallen. De Interstate 210, een belangrijke snelweg in LA, moest een tijdlang worden afgesloten.

De bewoners van zeker 500 huizen hebben hun woning moeten verlaten uit voorzorg. Vooral in Burbank, Glendale en delen van Los Angeles zelf zit de schrik erin dat het vuur de woonwijken bereikt: omdat er veel wind staat, kan de brandweer maar moeilijk voorspellen hoe het vuur zich zal verspreiden. In de omgeving liggen ook de Disney- en Warner Bros-studio’s.

Powered by WPeMatico