Swart legt vinger op zere plek: ‘Ajax heeft veel buitenlandse jongens’

Sjaak Swart ziet dat het niet goed gaat bij Ajax. De resultaten en het spel zijn niet goed. Mister Ajax weet wel waar dat aan ligt. Volgens de Amsterdammer komt het omdat er geen echte leider is en omdat de buitenlandse jongens niet praten.

“Ajax zit in een trechter waarvan ik denk: er mag wel wat gebeuren. Net als Oranje heeft Ajax ook een achterhoede waar niemand praat. Dat had allang geregeld moeten zijn”, zegt Swart tegen NH. “Vroeger waren er jongens die zeiden: dit moet je doen, anders krijg je een schop onder je flikker. Ajax heeft veel buitenlandse jongens. Daar heb ik niets op tegen, maar er wordt niet gepraat.”

Arnold Mühren is het daarmee eens. “Je hebt een aantrekkelijk voetballende ploeg, maar wanneer de druk van de tegenstander groter wordt, vallen sommige jongens tegen”, zegt Mühren, die Siem de Jong veel eerder had willen zien komen. “Misschien zijn ze dan te angstig dat ze de eigen jeugd tegenhouden.”