Overmars baalt van vertrek Sánchez: ‘Er zat te veel achter’

Marc Overmars heeft zeer gemengde gevoelens omtrent de deal van Davinson Sánchez. De verdediger van Ajax werd voor ruim veertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Een megadeal voor Ajax-begrippen, maar toch steekt het.

“Ik had liever gezien dat hij een jaar later was weggegaan”, zegt Overmars bij Inside Ajax. “Dat was ook de insteek toen we hem vorig jaar haalden. We hebben er alles aan gedaan, maar er zat te veel achter. We hebben hem een buitengewone aanbieding gedaan, maar dat kwam niet in de buurt van wat Spurs hem bood”, aldus de directeur spelerszaken.

Overmars zag ook reserves Kenny Tete en Jaïro Riedewald vertrekken. “Die zijn jong en willen wekelijks spelen. Als je een jaar lang bijna alles op de bank zit, ga je dat niet nog een jaar doen en dat konden wij hen ook niet aandoen. Het zijn jongens met kwaliteiten en verdienden om te spelen. We zeiden: je mag gaan als er een club komt.”