Flemming debuteert met ruime zege Jong Ajax: ‘Wij weten: wij zijn Ajax, wij zijn de beste’

Jong Ajax boekte vrijdag een puike zege op Jong PSV. Op De Herdgang werd met 0-3 gewonnen en daarmee loopt de ploeg van Michael Reiziger negen uit drie, wat een koppositie oplevert. De nieuwe Jong Ajax-trainer is zeer tevreden na afloop.

“Het was zeker geen makkelijke avond, maar wij hebben het ogenschijnlijk makkelijk laten lijken. Daar hebben we veel arbeid voor moeten leveren, we waren gedisciplineerd en hebben heel veel kwaliteit”, aldus Reiziger in gesprek met AjaxTV.

Reiziger moest vanwege de interlandperiode spelen met een zwaar gewijzigd elftal. “Vanaf de jeugd weten de spelers hoe ze bij Ajax moeten spelen. Dus in principe is het gewoon poppetjes invullen en iedereen weet wat hij moet doen”, aldus een tevreden Reiziger. “Het begin was goed, in de tweede helft namen we wat risico. De jongens hebben een stap gezet in hoe een wedstrijd uit te spelen.”

Een opvallende naam bij Jong Ajax was Zian Flemming. De middenvelder maakte zijn debuut in het betaalde voetbal met de aanvoerdersband en een goal. “Dit is een mooie mijlpaal om zo ver te komen. De aanvoerdersband is een bijkomstigheid en het doelpunt ben ik natuurlijk blij mee.”

“Uit winnen bij PSV is altijd lekker, dat is toch wel een prestigestrijd die we vaak winnen”, vervolgt Flemming. “We weten van onszelf: wij zijn Ajax, wij zijn de beste, dus we komen hier gewoon voor drie punten. Het was een pittige pot, maar we zijn nooit echt in de problemen gekomen.”